Klassiek, maar ook wat kritiek

Uit Tuin en Park Techniek nummer 8 - december 2014 - Tekst: Chris Vlaanderen en Wilbert Beerling – Foto’s: Wilbert Beerling - Proefrit

Na de landbouwtrekkers, heeft John Deere ook de compacttrekkers aangepakt. De 3R en 4R hebben er vooral elektronica bijgekregen, niet noodzakelijk, wel makkelijk.

Met de nieuwe 3R- en 4R-compact­trekkerseries vervangt John Deere de 3020- en 4020-serie. Wat gelijk opvalt, is dat de nieuwe modellen het uiterlijk van de grote John Deere-trekkers uit de jongste generatie hebben gekregen. Qua smoelwerk is het John Deere-gamma dus weer één grote familie. Maar meer nog dan het uiterlijk, is het hart van de trekkers aange­pakt. De viercilindermotoren voor de 4R komen niet langer van John Deere maar van Yanmar. De driecilinders kwamen al van dit Japanse bedrijf. De reden van deze ‘switch’ is dat John Deere geen kleine motoren meer ontwikkelt. Met de Yanmar-motor met EGR en roetfilter, voldoet de 4066R aan de Stage 3B- emissienorm. Deze norm geldt nog niet voor de kleinere 4049R en de 3R-serie.

U heeft het éérste deel van een artikel uit het vakblad gelezen.

Verder lezen?
Log in of maak eerst een gratis Mechaman-account ❯
Inloggen met uw Mechaman-account:

Wachtwoord vergeten? | Meld een probleem

Deel deze pagina via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Bekijk meer artikelen uit deze uitgave ❯❯