Kleine stappen naar mecha nisch onkruidbeheer

Uit Tuin en Park Techniek nummer 8 - december 2014 - Tekst: Wilbert Beerling – Foto’s: Wilbert Beerling, Engelen Groen Uden BV en leveranciers - Achtergrond

Ook op sportvelden moeten we het straks stellen zonder chemische onkruidbestrijdingsmiddelen. Het beste onkruidbeheer, is voorkomen dat het groeit. Daarvoor heb je een gezonde grasmat nodig en dat vraagt om meer bewerkingen. Om de kosten in de hand te houden zoeken sportveldbeheerders slimme oplossingen.

In 2009 bekeek Tuin en Park Techniek de ‘Schijndelse methode’. Gemeente Schijndel past sinds 1994 geen chemische onkruidbestrijdingen meer toe op de sportvelden. Een van de belangrijkste machines van de Schijndelse sportveldbeheerders is de Amazone Grasshopper-klepelmaaier. Daarmee kun je de graszoden ultra kort maaien of zelfs ‘scalperen’ – maaifrezen zou je kunnen zeggen. Vijf jaar later is het aantal gemeenten dat liever geen chemie meer inzet op de sportvelden gegroeid. En straks is het simpelweg niet meer toegestaan om onkruid chemisch te bestrijden, enkele uitzonderingen (misschien) daargelaten.

U heeft het éérste deel van een artikel uit het vakblad gelezen.

Verder lezen?
Log in of maak eerst een gratis Mechaman-account ❯
Inloggen met uw Mechaman-account:

Wachtwoord vergeten? | Meld een probleem

Deel deze pagina via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Bekijk meer artikelen uit deze uitgave ❯❯