Maai-zuigwagen: ongestoord laden

Uit Tuin en Park Techniek nummer 4 - augustus 2016 - Tekst en foto’s Johan Simmelink | Met dank aan Trilo in Amersfoort - Onderhoud

De maai-zuigwagen wordt ingezet voor diverse werkzaamheden. Naast het maaien en direct laden kan deze machine ook als zuigwagen worden gebruikt. De intensiteit van het onderhoud wordt bepaald door de werkzaamheden die je ermee uitvoert.

De maai-zuigwagen bestaat uit een klepelas met daaraan meerdere rijen klepels. Door de snelheid waarmee deze klepels ronddraaien wordt het te maaien product afgeslagen. Een slijtvaste waaier in de vacuümturbine zorgt ervoor dat het afgeslagen materiaal wordt afgezogen en in de wagenbak wordt geblazen. Een maai-zuigwagen kan ook worden gebruikt bij het opzuigen van houtachtige gewassen of bladeren. Door de klepels worden­ deze materialen verkleind en in de wagen geblazen. De aard van de werkzaamheden bepaalt de mate van slijtage en daarmee het onderhoud. Het dagelijks onderhoud richt zich vooral op controle en het smeren van de draaiende onderdelen.

U heeft het éérste deel van een artikel uit het vakblad gelezen.

Verder lezen?
Log in of maak eerst een gratis Mechaman-account ❯
Inloggen met uw Mechaman-account:

Wachtwoord vergeten? | Meld een probleem

Deel deze pagina via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Bekijk meer artikelen uit deze uitgave ❯❯