Nieuwe bezems vegen schoon

Uit Tuin en Park Techniek nummer 6 - augustus 2012 - Tekst Martin Smits – Foto’s Martin Smits en leveranciers - Techniek in gebruik

De techniek van een veegmachine om blad en gemaaid gras mee te verzamelen is bekend. Toch blijven aanbieders hun machines steeds verbeteren.

Bij machines die gebruikt worden voor het verzamelen van blad en gemaaid gras, gaat het in grote lijnen om twee principes: machines die zijn voorzien van een borstel of van een klepelrotor die werkt als een klepelmaaier. Daarnaast zijn er machines die zowel vegen als verti­cuteren – één man, één machine, één werkgang. Dat heeft zijn voordelen, hoewel tegenstanders opmerken dat het veel mooier veegt als het losgemaakte materiaal eerst even een beetje opdroogt. Al was het alleen maar omdat er dan ook wat minder zand wordt opgeveegd. Bovendien is verticuteren bij al deze veegmachines vooral het opruimen van vervuiling bovenin de grasmat. Voor het wat zwaardere verticuteerwerk blijft een rotor met vaste messen de aangewezen machine.

U heeft het éérste deel van een artikel uit het vakblad gelezen.

Verder lezen?
Log in of maak eerst een gratis Mechaman-account ❯
Inloggen met uw Mechaman-account:

Wachtwoord vergeten? | Meld een probleem

Deel deze pagina via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Bekijk meer artikelen uit deze uitgave ❯❯