Tuin- en parknieuws op landbouwbeurs Sima

Uit Tuin en Park Techniek nummer 2 - maart 2013 - Tekst en foto’s: Albert van der Horst en Gertjan Zevenbergen - Vakbeurs

De Sima in Parijs is vooral een techniekvakbeurs voor de akkerbouw en in iets mindere mate voor de melkvee­houderij. Toch was ook op tuin- en parktechniek het nodige te beleven. Het grootste nieuws voor deze sector was de nieuwe Boomer, een compacttrekker van New Holland.

Van oorsprong is de Sima, die eind februari in Parijs plaatsvond, een beurs voor de landbouw. Een van de zeven beurshallen is echter ingeruimd voor tuin- en parkmachines. Daar stellen vooral de Franse machinebouwers hun machines aan het eigen publiek voor. Maar ook Italiaanse machinefabrikanten gebruiken de beurs voor hun nieuws. Zo gebruikte trekkerbouwer New Holland de Sima om duidelijk te maken dat de fabrikant een grotere rol wil spelen in de tuin- en parksector. Het bedrijf introduceerde de nieuwe Boomer-trekkerserie tijdens de beurs. De drie modellen uit de Boomer 3000s-serie, trekkers met een duwband-cvt, komen nu uit de Mexicaanse New Holland-fabriek.

U heeft het éérste deel van een artikel uit het vakblad gelezen.

Verder lezen?
Log in of maak eerst een gratis Mechaman-account ❯
Inloggen met uw Mechaman-account:

Wachtwoord vergeten? | Meld een probleem

Deel deze pagina via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Bekijk meer artikelen uit deze uitgave ❯❯