Graanpletter voor zelfrijder

Handelsonderneming Bernold Mols uit het Limburgse Buchten levert een graanpletter die opgebouwd kan worden op elke zelfrijdende voermengwagen. De pletter komt achter de mengkuip te hangen en heeft een inhoud van 600 liter. Volgens Mols kan de pletter in 10 minuten zo’n 350 tot 400 kg graan pletten.

Het voordeel van een graanpletter is volgens Bernold Mols tweeledig. Ten eerste kwaliteitsbehoud doordat je het graan ongeplet kunt opslaan. Daarnaast levert de graanpletter een tijdsbesparing op doordat je het graan kunt pletten tijdens het laden. Voor de aandrijving installeert Mols een extra oliepomp op de zelf­rijdende voermengwagen.

Voor een Sgariboldi, het merk dat Mols importeert, kost opbouw van de pletter circa 10.000 euro. De unit om kleine hoeveelheden krachtvoer of mineralen te doseren, blijft behouden. Mols bouwde de eerste pletter onlangs op een Sgariboldi-zelfrijder die hij leverde aan een melkveebedrijf in Polen.

Graanpletter

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.