Flingks kuilwals doet ook dienst als graslandbeluchter

Landbouwmachinefabrikant Flingk uit ’s Hertogenbosch bouwt een kuilwals die ook dienst doet als graslandbeluchter. En andersom. De GB heeft een werkbreedte van 3 meter en weegt leeg 1.800 kg. Gevuld met water wordt het gewicht 3.500 kg.

Dat hoge gewicht gecombineerd  met de messen die op de wals zijn gemonteerd zorgt voor een hoge druk op de graskuil. Daardoor perst de wals zuurstof uit de kuil waardoor het gras beter moet conserveren.

Hogere grasopbrengst

De machine kan echter ook gebruikt worden als graslandbeluchter. De messen dringen namelijk tot een diepte van ongeveer 20 cm in de graszode. Dat moet voor een betere opname van zuurstof zorgen. Daarnaast moet het water na een fikse bui gemakkelijker de diepere lagen van de zode in lopen. Daardoor zal het gras beter en dieper wortelen. En dat zou volgens Flingk dan weer moeten zorgen voor een hogere grasopbengst. Is de wals gevuld met water, dan dringen de messen ook in stuggere kleigrond.

Wielstel

De fabrikant kan de machine leveren met een eg en een zaaibak, zodat je er ook grasland mee kunt doorzaaien. De drie meter brede versie is leverbaar als gedragen uitvoering. Bredere machines hebben een wielstel.

20150509_flingk_graslandbeluchter

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.