Favoriet

Mesttechniek

Garanno rijenbemester voor maisteelt

Evers Agro heeft Garanno rijenbemesters uitgeleverd speciaal voor de maisteelt. ‘Om bij strengere bemestingsnormen toch een optimale gewasopbrengst te realiseren, is het van belang de drijfmest zo efficiënt mogelijk in te zetten op plekken waar het het meest nodig is’, meldt Evers.

De drijfmest wordt geïnjecteerd op een rijenafstand van 75cm. Met een rechte tand en een vrije doorlaat van 75cm wordt de grond op een diepte van 20 tot 40cm losgemaakt. Daarna brengt de volgende sectie tanden de drijfmest in de grond. Per rij zijn er 2 mestuitlopen die optioneel onafhankelijk in diepte/hoogte te verstellen zijn. De mest wordt links en rechts van de rij in het wortelbereik van de plant geïnjecteerd. De dubbele mestuitloop zorgt volgens Evers Agro voor een betere verdeling van de mest. Door een rij aanaardbeitels wordt de grond boven de mestrij weer toegedekt.

GPS

Na het aanaarden komt er een dakringrol voor een verkruimelend en aandrukkend effect om een goed zaaibed te maken. Door bij de bemesting gebruik te maken van GPS kunnen de plaatsspecifieke coördinaten van de mestlocatie digitaal vastgelegd worden. Deze gegevens worden ingevoerd bij de zaaicombinatie, die zal het zaad in de mestrij brengen. Er is geen verdere nabewerking nodig voor het zaaien.

Garanno gegevens

Garanno Evers (5)

Gerelateerde artikelen