Agritechnica 2017: Nieuwe Claas Scorpion

Machinebouwer Claas heeft naast de nieuwe Torion ook de nieuwste Scorpion gepresenteerd op Agritechnica. Het is het resultaat van een samenwerking van Claas en Liebherr. Net als de vorige Scorpions heeft ook de nieuwe serie een krachtbron van Deutz.

Twee jaar geleden zijn Claas en Liebherr een samenwerking aangegaan voor de ontwikkeling en bouw van verreikers en telescoopladers. In december vorig jaar werden nieuwe functies op de huidige Scorpions bekend gemaakt. Deze week is het de beurt aan de nieuwste Scorpion.

Laadvermogens

De telescooplader is er met laadvermogens van 3,5 tot 5,6 ton. De hefhoogte varieert van 6,13 tot 7,03 meter. De transmissie in de telescoopladers is een Varipower met drie snelheden. De grootste Scorpion is voorzien van een Varipower Plus.

Veiligheid

De Scorpion heeft een electrohydraulische parkeerrem die automatisch wordt ingeschakeld als de chauffeur de stoel verlaat, de machine stopt of als de motor wordt uitgezet.

Claas maakt bekend dat er in december 2018 nog een model Scorpion bij komt. Die machine heeft een laadvermogen van 6 ton en heft tot 9 meter.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.