Lely Vector krijgt rvs mengkuip

Het Nederlandse Lely vernieuwt de Lely Vector voerrobot. Een roestvaststalen mengkuip en vijzel moet de levensduur verlengen.

Tegelijkertijd zijn de messen beter verdeelt over de vijzel en is ook de draaisnelheid constanter dan voor heen het geval was. Het moet voor een betere menging van het rantsoen zorgen. Een magneet op de machine moet schadelijke metalen voorwerpen uit het voer houden.

De Lely Vector – links de nieuwe, rechts de oude versie

Gegalvaniseerde bumper

Daarnaast ontwierpen de Lely constructeurs een nieuwe bumper, zodat de machine veiliger wordt en er minder kans op schade is. De bumper is nu ook gegalvaniseerd. Dat maakt hem ook beter bestand tegen de effecten van voer en weer.

Toegankelijker

Ook moet het onderhoud gemakkelijker en sneller uitgevoerd kunnen worden. De constructeurs van Lely verbeterden namelijk de toegankelijkheid van de aandrijving en elektrische componenten. Dat zorgt er zelfs voor dat de veehouder nu zelf gemakkelijker preventief kan uitvoeren.

Volgens Lely voeren wereldwijd 500 melkveehouders met de in 2012 geintroduceerde Vector.

De vernieuwde versie van de Lely Vector voerrobot heeft ondermeer een rvs mengkuip

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.