De melkstallen in België

Met 52 verkochte installaties daalt het aantal traditionele melkstallen in België opnieuw. Dat meldt brancheorganisatie Fedagrim in de analyse van de sector 2018. In vijf jaar tijd is het aantal traditionele melkinstallaties gehalveerd, ze maken langzamerhand plaats voor robots.

Hoewel het aantal traditionele melkstallen afneemt, is het aantal installaties met een grote capaciteit in marktaandeel toegenomen. Meer dan de helft van de traditionele melkstallen, over het algemeen visgraat, is meer dan 20-stands.

Het aantal Belgische melkveebedrijven dat kiest voor een melkrobot en het aantal geïnstalleerde melkrobots blijven stabiel. Fedagrim meldt dat het de laatste jaren licht toeneemt. Daardoor worden er in 2018 voor het eerst meer melkrobots dan traditionele melkinstallaties geïnstalleerd. Vorig jaar koss meer dan 60 procent van de bedrijven voor een melkrobot.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.