Smallere en bredere bandhark van Kuhn

Kuhn lanceert in de loop van dit jaar twee nieuwe bandharken. De Merge Maxx 950 zal worden vergezeld door zowel een bredere als een smallere uitvoering.

De Merge Maxx 760 heeft twee pick-ups met afvoerbanden van elk 2,75 meter breed. De machine komt met een bedieningsterminal en heeft twee dubbelwerkende ventielen nodig. Via de terminal verander je de draairichting van de banden en hef je de harkelementen individueel. Aan elkaar geschakeld harkt de Merge Maxx 760 dus 5,5 meter breed exclusief het zwad. De maximale harkbreedte met het zwad in het midden en naar elkaar toe draaiende banden is 7,5 meter.

Merge Maxx 1090 tot 11 meter

De nieuwe grote Merge Maxx, de 1090, heeft twee pick-ups met banden van elk 4,4 meter en harkt met de banden geschakeld dus 8,8 meter breed exclusief zwad. Met het zwad in het midden is de maximale harkbreedte 11 meter.

Nog niet te zien

Op het persevenement waarop Kuhn vorige week alle nieuwe machines presenteerde werden de nieuwe bandharken gepresenteerd, tentoongesteld of te zien in het veld warenz e echter nog niet.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.