Zunhammer ontwikkelt hellingcompensatie voor mesttanks

De Duitse machinebouwer Zunhammer heeft een systeem ontwikkeld waarmee mesttanks waterpas blijven op hellingen.

De actieve hellingcompensatie komt tot stand met behulp van een hydraulisch geveerde as. Met behulp van een elektronische waterpas schuift de as wanneer nodig automatisch uit of in. Met behulp van een knop in de cabine schakel je de hellingcompensatie in.

Met het nieuwe hulpmiddel zet Zunhammer in op een verbeterde veiligheid van chauffeurs. Vooral bij halfvolle tanks kan het zwaartepunt van het voertuig dusdanig veranderen dat de combinatie kan kantelen. De hellingcompensatie moet dat risico verkleinen.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Geef een reactie