Schone uierdoek is vaak niet schoon genoeg

Textielen doeken die worden gebruikt voor de voorbehandeling van uiers kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan uierinfecties.

Professor Sandra Godden van het University of Minnesota College of Veterinary Medicine, heeft op ‘schone’ doeken van verschillende melkveebedrijven in de VS twee mastitis veroorzakende pathogenen gevonden. Hoe meer stafylokokken of streptokokken op de stoffen uierdoeken werden gevonden, hoe groter het risico op een infectie.

Het onderstreept volgens Godden het belang om de voorbehandelingsdoeken goed te reinigen. Eerder onderzoek heeft al uitgewezen dat de doeken minimaal op een temperatuur van 90 graden gewassen moeten worden om alle bacteriën te doden. Als je de doeken op een temperatuur van 60 graden wast, moet je ze alsnog desinfecteren om de bacteriën te doden. (Brownfield online)

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Als uitgever van Mechaman, LandbouwMechanisatie, Veehouderij Techniek en Tuin en Park Techniek zijn wij continue op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Het invullen van deze enquête duurt ongeveer 2 minuten

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Geef een reactie