Pöttinger introduceert brede 4-elements hark

Machinefabrikant Pöttinger komt met een nieuw topmodel bij de 4-elements harken. De Top 1403 C heeft een maximale werkbreedte van 14,0 meter.

De werkbreedte van de hark is instelbaar van 9,0 tot 14 meter. Net als z’n kleine broer Top 1252 C is de machine voorzien van een hybride aandrijving: de voorste twee elementen zijn hydraulisch aangedreven, de achterste mechanisch.
De rotorontlasting wordt automatisch aangepast aan de werkbreedte. Onder ieder element is een vijfwielig onderstel te vinden. Voor ieder element is een extra tastwiel te vinden, die een nog betere bodemvolging mogelijk maakt.

Overlap controle

Nieuw op de hark is overlap controle: in scherpe bochten trekt de machine het buitenste element iets naar binnen om nog voldoende overlap te hebben met de achterste. Als de chauffeur weer rechtuit stuurt wordt de rotor weer uitgeschoven voor maximale werkbreedte.

Deel dit bericht via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman en Veehouderij Techniek zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Veehouderij Techniek nieuws
E-mail:

Geef een reactie