Artikelen uit vakblad Veehouderij Techniek nr. 01 | 2016

Het drogestofgehalte is één van de waardes die je tegenwoordig direct kunt meten. Hoe kun je dat meten tijdens het voeren, waarom zou je dat doen en waarom gaan we af op drogestof in plaats van andere waarden? Lees meer ❯

Het is januari 2016. 2015 ligt al weer achter ons. Een jaar met onderzoeksnieuws en nieuwe hooibouwmachines. Lees meer ❯

Bijna vijf jaar geleden installeerde Broer Roorda zijn zelfbedachte draaimelkstal. En hij melkt er nog steeds mee. Meest opvallend is het ontbreken van een melkklauw. Andere melkveehouders adopteren dat. Lees meer ❯

In combinatie met een elektronische melkmeter, kan een pulsator de pulsatieverhoudingen veranderen. Daarbij wordt de lengte van de b-fase aangepast. Discussiepunt is hoe effectief het verlengen van de b-fase is. Lees meer ❯

De BT 3600-stroverdeler van Van den Brink Techniek waarmee je vrijloop­stallen van vers stro voorziet, was er al. Nu heeft de fabrikant uit Harskamp de strooischijven vervangen door een 4 meter lange dwarsband. De instrooi­robot kan de boxen automatisch voor­zien van droge fractie. Lees meer ❯

Nieuwe subsidieregelingen maken het plaatsen van zonnepanelen aantrekkelijker dan ooit. Maar waar moet je op letten? Lees meer ❯

Afilab van Afimilk bepaalt met NIR direct de samenstelling van de melk. Door ook de stremmingseigenschappen te analyseren, kun je melk die het meest geschikt is om kaas van te maken direct separeren. Lees meer ❯

Vanuit de stoel de dagelijkse zaken regelen. Het kan. Een groot aantal bedrijven ontwikkelt er namelijk smartphone-apps voor. Lees meer ❯

In Nederland is éé n voercentrum operationeel. In het buitenland zie je ze meer. Grote melkveebedrijven die hun voer niet bij een voercentrum halen, bouwen er zelf een. Hoe ontwerp je zo’n voercentrum? Lees meer ❯

Melkmachineleveranciers en Belgische fabrikanten grepen ook dit jaar de beurs Agribex in Brussel aan om hun nieuws te laten te zien. Lees meer ❯

De afgelopen decennia tijd zijn de meeste melkveebedrijven sterk gegroeid. En dat betekent dat er meer arbeid nodig is. De veehouder kan dan kiezen: of meer personeel of meer automatiseren. Na het melken met een robot stapt ook een groeiende … Lees meer ❯