Favoriet

Bedrijven

SDF blijft inzetten op vier merken

SDF, dat half deze maand feestelijk een nieuw verkoopkantoor in Wijchen opende, blijft vasthouden aan de merkenfilosofie. Er gaan geen kleuren of merken verdwijnen. Sterker nog, de verschillen worden groter.

Trekkerfabrikant Deutz-Fahr, Same, Lamborghini en Hürlimann zijn de vier trekkermerken die tot het concern Same-Deutz-Fahr behoren. De veronderstelling dat het ooit allemaal één naam en één kleur wordt is niet juist. Dat blijkt uit de strategie die de Italiaanse staf tijdens de opening van het pand in Wijchen nog eens voorlegde aan de aanwezigen.

Same eenvoudiger

Same wordt het merk voor de trekkerkoper die het graag eenvoudig houdt. Zo is de Same Fortis, de trekker die de Iron-versie opvolgt, niet verkrijgbaar met de traploze tranmissie waar het equivalent, de 6-serie van Deutz-Fahr, wel mee is uitgerust. Een compleet nieuwe serie van Same, de Virtus, heeft ook een volledig eigen karakter. Dat is het tipje van de sluier dat SDF oplichtte tijdens een recente persbijeenkomst waar de Virtus al te zien was. De Virtus bestaat uit drie modellen van 75 tot 90 kW (100 tot 120 pk). Same introduceert de Virtus op de Eima, een grote mechanisatiebeurs in Italië.

Hürlimann

Ook de merknamen Hürlimann en Lamborghini blijven een rol spelen. Hürlimann is namelijk geliefd in Zwitserland en Portugal. Verschillen tussen een Hürlimann en een Lamborghini zijn er overigens niet, het opschrift uitgezonderd.

Lamborghini Green Pro

In Nederland zullen we Lamborghini terug zien als compacttrekker. SDF benelux is namelijk actief op die markt op met de compacte Green Pro-serie van het Italiaanse merk.

SDF Benelux nodigde op 17 oktober de Nederlandse en Belgische dealers uit om de officiële opening van het nieuwe pand in Wijchen bij te wonen.