Favoriet

Bedrijfsnieuws

Samenwerking tussen Yanmar en Manitou

Yanmar heeft een aandeel in het Franse verreiker fabrikant Manitou BF verworven. De aandelen zijn overgenomen van de Franse bank Societe Generale. Manitou zegt blij te zijn met Yanmar en ziet het als een positieve ontwikkeling.

Yanmar heeft een aandeel in het Franse verreiker fabrikant Manitou BF verworven. De aandelen zijn overgenomen van de Franse bank Societe Generale.  Manitou zegt blij te zijn met Yanmar en ziet het als een positieve ontwikkeling.

Takehito Yamaoka, president van Yanmar: “Manitou is marktleider als het gaat om verreikers. Ik ben er van overtuigd dat deze overname de twee bedrijven aantrekkelijker maakt en ons helpt om nieuwe klanten te vinden.” De samenwerking zal zich volgens beide bedrijven richten op de verbetering van de geloofwaardigheid en service aan dealers en klanten.

In januari 2012 zijn Manitou en Yanmar al eens met elkaar in zee gegaan op de Noord-Amerikaanse markt, nu gebeurt dat in het Zuid-Amerika. “We hadden een goede start op de Amerikaanse markt en we zijn er zeker van dat deze investering goede resultaten zal opleveren”, zegt directeur van Yanmar Tetsuya Yamamoto.