Favoriet

Trekkers

Sonalika Group wil verkoop verhogen naar 100.000

De Indiase trekkerfabrikant Sonalika Groep wil haar trekkerverkoop in de komende jaren verhogen naar 100.000 per jaar. Daarvoor wil een van de grootste Indiase fabrikanten onder meer Europa in.

De Indiase trekkerfabrikant Sonalika Groep wil zijn trekkerverkoop in de komende jaren verhogen naar 100.000 per jaar. Daarvoor wil een van de grootste Indiase fabrikanten onder meer Europa in.

Sonalika heeft vestigingen in Punjab in het oosten van India en in Bihar, in het westelijke deel van het land. Om 100.000 trekkers per jaar te verkopen tracht het bedrijf op markten in de Europese Unie, het Verre Oosten en in India meer voet aan de grond te krijgen. “We willen dat export een groter aandeel krijgt in ons bedrijf”, zegt L.D. Mittal, voorzitter van de  Sonalika Groep.

Mittal vertelt dat de International Tractors Limited (ITL), het vlaggenschip van Sonalika, al trekkers exporteert naar zo’n zeventig landen. Daarnaast worden hun trekkers geassembleerd in onder meer Nigeria, Kameroen en Argentinië. Momenteel produceert ITL eenvoudige, robuuste trekkers. “Voor boeren die de machines zelf willen repareren. Aan dat criterium voldoen onze trekkers”, zegt Mittal. Voor Europa en de Verenigde Staten wil ITL trekkers bouwen met meer pk.

Meer marge overzee

Sonalika laat weten dat het voor hen interessant is niet-Indiase markten te betreden. Volgens het bedrijf zit er op een trekker die overzee verkocht wordt dertig procent meer marge dan op dezelfde trekker op de Indiase markt.