Favoriet

Bedrijfsnieuws

Facebookgebruik agrariërs stijgt naar 31%

Agrariërs zijn steeds meer te vinden op Facebook. Uit onderzoek van onderzoeksbureau Prosu Databased Marketing blijkt dat 31 procent Facebook gebruikt.

Aan het onderzoek deden 2.525 agrariërs mee.

Drie jaar geleden, in september 2011, maakte 11 procent van de agrariërs gebruik van Facebook. In maart 2012 was dat percentage gestegen naar 16. In januari 2013 bleek dat 22 procent van de agrariërs op Facebook te vinden is. Afgelopen maand is gebleken dat 31 procent van de respondenten Facebookgebruiker is.

Agrariërs lopen in

Het facebookgebruik onder agrariërs loopt achter in vergelijking met de rest van Nederland. 72 procent van de Nederlanders heeft een facebookaccount (Intomart GFK). Volgens Prosu lopen agrariërs wel in op de rest van Nederland.

Facebook is volgens Prosu de grootste profielsite onder agrariërs. Facebook wordt zowel voor privé- als bedrijfsdoeleinden gebruikt. Facebook is daarom een sociale netwerksite die goed past bij de agrariërs. Voor bedrijven is dit ook van belang. Op facebook heb je als bedrijf vele mogelijkheden om je te presenteren. Daarom is het belangrijk om hier als bedrijf aanwezig te zijn, zodat agrariërs ook via deze weg het bedrijf kunnen vinden.

Ook Mechaman is te vinden op Facebook. Op dat account worden alle nieuwsberichten van Mechaman, LandbouwMechanisatie, VeehouderijTechniek en Tuin en Park Techniek gepubliceerd.