Favoriet

Bedrijfsnieuws

Lemken boert goed

Lemken boekte vorig jaar een omzet van 363 miljoen euro: een record voor de fabrikant uit het Duitse Alpen. De omzet in Groot-Brittannie steeg met 45%, in Frankrijk met 10% en op de Duitse thuismarkt met 11%. Frankrijk is Lemken’s grootste exportmarkt.

Lemken boekte vorig jaar een omzet van 363 miljoen euro: een record voor de fabrikant  uit het Duitse Alpen. De omzet in Groot-Brittannie steeg met 45%, in Frankrijk met 10% en op de Duitse thuismarkt met 11%. Frankrijk is Lemken’s grootste exportmarkt.

Mechaman-31mei14-LemkenLemken produceert in Duitsland naast Alpen ook in Foehren en Meppen. Ook in India heeft Lemken een fabriek en er is een montagelocatie in Rusland. Op 18 juni as. opent het ‘blauwe merk’, waar de Nederland Anthony van der Lely directeur is, een vestiging in China. Lemken besteedt de komende tijd veel aandacht aan concurrerende prijzen voor haar originele onderdelen om zo aanbiedingen uit het grijze circuit het leven zuur te maken. Desondanks steeg de omzet in onderdelen bij Lemken vorig jaar van 67 naar 74 miljoen euro.