Favoriet

Bedrijfsnieuws

Omzetdaling voor Deere & Company in eerste halfjaar

Met een omzet van 980,7 miljoen dollar sluit Deere en Company het tweede kwartaal van 2014 af. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dat een daling van ruim 103 miljoen dollar. De verkoop en netto omzet daalde met 9 procent.

Met een omzet van 980,7 miljoen dollar sluit Deere en Company het tweede kwartaal van 2014 af. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dat een daling van ruim 103 miljoen dollar. De verkoop en netto-omzet daalde met 9 procent.

De totale omzet van het eerste half jaar van 2014 was 1,66 miljard dollar. Ook dat is minder dan vorig jaar toen de omzet in dezelfde periode 1,73 miljard dollar bedroeg. Maar ondanks de lagere omzet steeg de nettowinst in het tweede kwartaal met 22,7 miljoen dollar naar 147,7 miljoen. In de eerste zes maanden van dit jaar was de totale winst 289,9 miljoen dollar. Vorig jaar was dat 257,9 miljoen.

Nieuwe machines werden minder verkocht. De verkoop daalde in de eerste zes maanden met vijf procent. De dalende cijfers bij John Deere zijn vooral te danken aan de agrarische sector en de groenvoorziening. Daar daalden de verkopen 12 procent in een kwartaal en 7 procent in zes maanden.

Voor het jaar 2014 verwacht Deere en Company een verkoopdaling van zeven procent in de agrarische machines. Volgens de fabrikant komt dat doordat de inkomens in de landbouw lager zullen zijn dan vorig jaar.