Favoriet

Bedrijfsnieuws

Design award voor Diverto QS 100

De multifunctionele Diverto QS 100 krijgt dit jaar een Red Dot design award. De machine is ontwikkeld in Nederland en wordt hier ook gebouwd. Voor het design werd echter samengewerkt met een Engels bedrijf.

30 maart werd bekendgemaakt welke producten de Red Dot design award voor product design winnen. Het Apple-horloge, de Volvo XC 90, de Sony Xperia E3 en een bijzonder vormgegeven kinderwagen van een Nederlands merk krijgen de ‘best of the best’ design award.

Feestje

Een feestje voor merken die het van stijl en design moeten hebben zou je denken, dat is zeker waar. Maar ook producten voor groen en landbouw komen in aanmerking. De Diverto QS 100, waarvan de eerste seriemachines inmiddels zijn gebouwd, krijgt ook een Red Dot ‘best of the best’ design award.

Diverto QS 100

De Diverto QS 100 is de oranje  4-in-1-machine waarvan er in 2010 al een prototype was. De machine kan ingezet worden als mobiele kraan, wielgestuurde shovel, trekker en arm-maaier. Op Agritechnica 2013 werd de machine weer gepresenteerd. Toen werd ook de eerste productieserie belooft en werden de eerste dealers bekendgemaakt. In samenwerking met VDL groep zouden de machines gebouwd worden. Deze belofte wordt nu waargemaakt.

Award-winnaars

Dat machines voor constructie, industrie, groen en landbouw een Red Dot Design Award winnen, is overigens niet heel uniek. Vorig jaar won de Viking Imow-maairobot er één. Ook diverse trekkers wonnen al eens een design award. Onder meer de Claas Xerion 4000, de Fendt Vario 700 en de Deutz-Fahr 7250. De Husqvarna Accu Rider kreeg in 2012 een bekroning voor het design.

Krap 5.000 inzendingen

De 81 awards in de categorie ‘best of the best’ werden geselecteerd uit 4.928 inzendingen van producten uit 56 landen. Een internationale jury, bestaande uit ontwerpers en journalisten, beoordeelde de inzendingen. Op 29 juni volgt de officiële bekendmaking.