De investeringsmaatschappij Pindustry van Verder investeert in bedrijven de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, die innovatieve industriële producten ontwikkelen. En daar hoort Fullwood Packo nu dus ook bij. Volgens CEO Andries Verder passen de producten van Fullwood Packo goed bij zijn bedrijf. “We zijn zeer verheugd om Fullwood Packo toe te voegen aan de Verder bedrijven groep. We hebben veel synergiën en we kunnen de Fullwood Packo bedrijven ondersteunen om te groeien en succesvol te ontwikkelen in de komende jaren.”

Niets wijzigen

De overname moet onder meer de positie van de groep in de voedingsindustrie versterken. Fullwood Packo maakt immers al koelsystemen voor melk en andere producten voor de voedings- en farmaceutische industrie. Maar ook in de sector van de industriële pompen ziet Verder mogelijkheden door de overname van Fullwood Packo. Verder zegt in een persbericht niets te wijzigen aan de operationele structuur van Fullwood Packo.

1.500 mensen

De Fullwood Packo Groep was de afgelopen 77 jaar in handen van de holding R.J. Fullwood & Bland Ltd van de Britse familie Lancaster. Het heeft dan ook zijn hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk. Verder International is opgericht in 1959 door André Verder. Het bedrijf is nu eigendom van zijn zoon Andries Verder, die het bedrijf ook leidt. De Verder Groep is opgesplitst in twee divisies: Verder Liquids dat industriële pompen verkoopt en Verder Scientific dat laboratoriumapparatuur aan de man brengt. De gefuseerde groep heeft wereldwijd bijna 1.500 mensen in dienst. Daarvan werken er zo’n 600 bij Fullwood Packo en 850 bij Verder.