Favoriet

Bedrijven

Agritechnica 2015: Is Fendt al fullliner?

Fendt noemt zich tegenwoordig fullliner. Bouwde het Zuid-Duitse bedrijf heel lang alleen trekkers, vandaag de dag heeft het bedrijf ook maaidorsers, persen voor ronde en vierkante balen, hakselaars,hooibouwmachines en zelfs een opraapwagen in het pakket. De laatste is deze week voor het eerst op Agritechnica te bewonderen

Fendt noemt zich tegenwoordig fullliner. Bouwde het Zuid-Duitse bedrijf heel lang alleen trekkers, vandaag de dag heeft het bedrijf  ook maaidorsers, persen voor ronde en vierkante balen, hakselaars,hooibouwmachines  en zelfs een opraapwagen in het pakket. De laatste is deze week voor het eerst op Agritechnica te bewonderen.

Is Fendt met dat pakket fullliner? Er ontbreekt nog behoorlijk wat. Grondbewerkingsmachines, bemestingsmachines en spuiten, bijvoorbeeld. De vraag is of Fendt het gamma werktuigen en oogstmachines verder wil uitbreiden.

Zusterbedrijven

Tijdens een persconferentie op Agritechnica geeft Fendt geen uitsluitsel over uitbreiding van het productenpakket door  overnames of door eigen ontwikkeling. Fendt ontwikkelde, weliswaar met partners de hakselaar en opraapwagen in eigen huis.  De hooibopuwmachines komen van zusterbedrijf Fella. De persen en hooibouwmachines zijn ook verkrijgbaar bij zusterbedrijf Massey Ferguson.

By Fendt

Op dezelfde manier zou het Fendt-pakket uitgebreid kunnen worden met een veldspuit. Die zijn er namelijk binnen het Agco-concern al van zusterbedrijf Challenger. Dit merk bouwt ook rupstrekkers en de nieuwe  1000-serie van Fendt wordt ook geleverd in Challenger-geel. Dat merk staat goed bekend in vooral Noord-Amerika en Australië. Een Challenger ‘by Fendt’ dus. Dus waarom geen Fendt-spuit ‘by Challenger’? Fendt sluit het op de persconferentie op Agritechnica niet helemaal uit, net als de overname van werktuigfabrikanten.