Favoriet

Bedrijfsnieuws

Agco-directeur Richenhagen: ‘Valtra is niet te koop’

Landbouwmachineconcern Agco zal trekkermerk Valtra niet verkopen. Dat zei directeur Richenhagen tijdens een persbijeenkomst vorige week tijdens Agritechnica in Hannover.

Landbouwmachineconcern Agco verkoopt het trekkermerk Valtra niet. Dat zei directeur Richenhagen tijdens een persbijeenkomst vorige week tijdens Agritechnica in Hannover.

Daarmee reageerde Richenhagen op geruchten dat de machinebouwer het Finse trekkermerk zou verkopen aan Kubota. “Ik wil duidelijk zijn. Valtra is niet te koop. Geen enkel merk of bedrijfsonderdeel waarin Agco heeft ge├»nvesteerd is te koop. En zeker niet aan Kubota.” Richenhagen gaf aan wel met Kubota gesproken te hebben. “Om hun trekkerdivisie over te nemen. Maar Kubota was niet ge├»nteresseerd.”

Fendt en Valtra bij een dealer

Richenhagen gaf wel aan het dealernetwerk van Valtra te willen herstructureren door Fendt en Valtra door een dealer te laten te verkopen. “Fendt en Valtra passen goed bij elkaar. De merken vullen elkaar aan”, zegt Rob Smith, die in Europa verantwoordelijk is voor de Agco-merken. Door de twee merken te combineren ontstaat er een full-line dealernetwerk, naast het full-line dealernetwerk van Massey Ferguson, wat eveneens een merk van Agco is. Richenhagen: “In de toekomst zal dat veranderingen tot gevolg hebben. Maar dat doen we met de grootste voorzichtigheid.”

Nederland: voorlopig geen veranderingen

In Nederland blijft het Valtra distributie-netwerk met zijn 25 dealers voorlopig zoals het nu is, geeft Valtra-verkoopdirecteur Marc de Haan aan. “Het heeft nog steeds de voorkeur om de merken separaat van elkaar en exclusief te verkopen. Maar als er gebundeld moet worden dan zal dat met Fendt zijn”, aldus De Haan. Nu al verkoopt een kwart van de Nederlandse Valtra dealers ook Fendt-trekkers.