Favoriet

Bedrijfsnieuws

Lemken bouwt veldspuiten in nieuwe fabriek

In Haren aan de Eems heeft machinefabrikant Lemken de fabriek voor gewasbeschermingsmachines in gebruik genomen. De fabrikant heeft in totaal 12 miljoen euro geïnvesteerd in de nieuwe vestiging.

Op het perceel aan de A31 is een productiehal met een oppervlakte van ca. 10.000 m² met twee aangrenzende ruimtes van elk 1.700 m² voor goedereningang en verzending gebouwd. De montage van de machines vindt plaats in serieproductie.

Expositieruimte

Naast de nieuwe fabriekshal is een kantoorgebouw en een expositiegebouw met vier bijbehorende cursuslokalen gebouwd. Een expositieruimte van 2.000 m² in de open lucht en een akker van 1,3 hectare direct ernaast bieden, zo meldt Lemken, mogelijkheden om de veldspuiten ook in de praktijk te beleven.

Momenteel zijn 35 medewerkers in productie- en kantoorfuncties op de locatie in Haren verantwoordelijk voor de fabricage van de getrokken veldspuiten Primus en Albatros, de aanbouwveldspuiten Sirius en de fronttank Gemini. Begin 2016 gaat de nieuwe getrokken veldspuit Vega er in serieproductie.