Favoriet

Bedrijfsnieuws

Gilde wil Royal Reesink overnemen

Royal Reesink krijgt naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe eigenaar. Dat heeft het bedrijf vandaag bekend gemaakt. Reesink, onder meer importeur van Kuhn, komt in handen van Gilde Buy Out Partners, een consortium bestaande uit Gilde, Todlin en Navitas.

Volgens Reesink zal er, behalve de eigenaar, geen verandering plaats vinden. Niet op managementgebied, maar ook niet in het personeelsbestand. Ook de bedrijfsnaam zal hetzelfde blijven, evenals de huidige standplaats Apeldoorn. Gerrit van der Scheer, CEO van Royal Reesink, vertelt dat de overname begin juni 2016 afgerond zal zijn.

In een verklaring op maandagochtend werd bekend dat de Reesink-aandelen voor 101 euro per stuk contant overgenomen worden. Dat brengt het totale bedrag dat met de overname gemoeid is op ongeveer 139,6 miljoen euro. Ook verklaarde de Raad van Commissarissen de beslissing van overname unaniem te steunen. Het merendeel van het aandelenkapitaal, een kleine 60 procent, heeft onherroepelijke steun toegezegd. Rekening houdend met alle toezeggingen van grootaandeelhouders is 73,3 procent van de uitstaande aandelen toegezegd.

Aandeelhouders

Van der Scheer vertelt dat de prijs die Gilde Buy Out Partners biedt een premie van 29,4 procent vertegenwoordigt ten opzichte van de slotkoers van 78,05 euro op vrijdag 5 februari. Op de vraag of kleine aandeelhouders met de overname onder druk worden gezet, antwoord Van der Scheer dat hij vindt dat de prijs die geboden is voor alle aandeelhouders interessant is.

Als het consortium ten minste 95 procent van de aandelen verwerft, is Royal Reesink voornemens de notering aan Euronext Amsterdam onmiddellijk te beëindigen. Vervolgens zal Gilde Buy Out Partners de wettelijke uitkoopprocedure starten om 100 procent van de aandelen te bemachtigen.