Favoriet

Bedrijfsnieuws

Stemming mechanisatiesector verslechterd

De stemming in de Europese mechanisatiesector is minder goed dan in de eerste maand van dit jaar. Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA, de Europese brancheorganisatie voor de mechanisatiesector.

De stemming in de Europese mechanisatiesector minder goed dan in de eerste maand van dit jaar. Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA, de Europese brancheorganisatie voor de mechanisatiesector.

Hoewel 2016 voor veel Europese fabrikanten goed begon, is de stemming in februari toch weer minder goed. Met name de machines voor de melkveehouderij vinden weinig aftrek. Oogstmachines en trekkers worden niet veel verkocht momenteel. Logischerwijs liggen daar de lage prijzen aan ten grondslag. De handel in machines in de tuin en parksector gaat in tegenstelling tot in de andere sectoren wel goed. Fabrikanten verwachten een groei voor zowel omzet als orderintake.

Met de huidige gang van zaken is slechts 14 procent van de fabrikant zeer tevreden. 36 procent vindt het niet goed gaan en zes procent is van mening dat het zeer slecht gaat. Voor het personeel in de mechanisatiesector ziet er daarom ook niet heel goed uit. 14 procent van de fabrikanten denkt het met minder werknemers te kunnen doen. Voor de tijdelijke werknemers ligt dat percentage op 38 procent.