Favoriet

Bedrijfsnieuws

Toekomstverwachting mechanisatiesector niet rooskleurig

De Europese mechanisatiesector verwacht voor de komende zes maanden niet veel verbetering. Na een matig begin van 2016 denken bedrijven uit onder meer Nederland, Oostenrijk en Duitsland dat de situatie niet snel verbetert. Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA.

Bedrijven die actief zijn in de groensector geven aan dat een goede start van het jaar niet doorgezet kan worden. Al lijkt het erop dat de situatie nog wel stukken beter is dan het gemiddelde in de mechanisatiesector.

Landbouwmachines

De verkoop van landbouwmachines, afgezien van maaidorsers en trekkers, is stabiel gebleven ten opzichte van de eerste paar weken van het jaar. Machines voor de veehouderij vinden, mede door de lage prijzen, weinig aftrek.

Opvallend is dat het volgens de Business Barometer goed gaat in de zogenoemde Countries of Romance languages. Daartoe behoren onder andere Frankrijk, België, Luxemburg, Italië en Kroatië. Met name voor Frankrijk is dat na een slecht 2015 goed nieuws. De mechanisatiesector in Polen en Duitsland verwacht een omzetdaling in de komende zes maanden.