Favoriet

Bedrijfsnieuws

Kubota neemt Great Plains Manufacturing over

Het Japanse Kubota neemt Great Plains Manufacturing over. Great Plains Manufacturing is een Amerikaanse producent van machines voor onder meer groenonderhoud, bodembewerking, bemesting en zaaien en heeft daarmee een kleine overlap met een deel van de productlijn van Kverneland dat in 2012 door Kubota werd overgenomen.

Great Plains Manufacturing bestaat sinds 1976 en telt 1.400 medewerkers, naast de Amerikaanse vestigingen, heeft het een vestiging in het Engelse Sleaford. Onder de naam Great Plains Ag verkoopt het onder meer grondbewerkings- en zaaimachines, en ook een getrokken spuit, voor het grote werk. Voor het kleine werk heeft het de Land Pride-producten in het gamma waar ook de machines voor groenonderhoud onder vallen.

Alliantie

In Noord-Amerika was er al een alliantie tussen Kubota en Land Pride waarin Land Pride met  Kubota optrekt op het gebied van het dealernetwerk en financiering.

Proactieve samenwerking

Great Plains Manufacturing bestaat uit vijf divisies, naast Land Pride en Great Plains Ag zijn er een financieringsdivisie, een transportdivisie en een verkoopdivisie. Kubota neemt alle vijf de divisies over. Daarmee wordt Great Plains een zusterbedrijf van Kverneland. Kverneland-CEO Dai Watanabe spreekt van een proactieve samenwerking tussen de bedrijven.

Het hoofdkantoor van Great Plains Manufacturing staat in Salina in Kansas. Het bedrijf werd in 1976 opgericht door Roy Applequist.