Favoriet

Bedrijfsnieuws

Nog geen stijgende lijn voor mechanisatiesector

De Europese mechanisatiesector heeft nog geen stijgende lijn te pakken. Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA. Fabrikanten van trekkers, oogstmachines en machines voor de veehouderij verwachten nog altijd een flinke omzetdaling voor dit boekjaar.

De sector in de Scandinavische landen, Spanje en Frankrijk voorzien een iets positievere situatie als het om de omzet voor de komende zes maanden gaat. Een grote meerderheid geeft aan dat de omzet gaat dalen. Daarbij verwachten de fabrikanten in Duitsland, Polen en Oostenrijk  de grootste omzetdaling.

Frankrijk

Opvallend is de mechanisatiesector in Frankrijk aangeeft dat het niet slecht gaat, de trekkersverkoopcijfers in het land zijn immers goed. Maar op de vraag hoe de bedrijven de huidige stand van zaken vinden wordt toch zeer negatief geantwoord.

Personeel

Voor tijdelijk personeel ziet het er, net als in voorgaande maanden, nog niet goed uit. 54 procent van de bedrijven denkt het in de nabije toekomst te kunnen doen met minder tijdelijke werknemers. Voor de vast werknemers is het wat beter. De meeste bedrijven zeggen niets te veranderen aan het personeelsbestand. 19 procent denkt het met minder personeel af te kunnen.