Favoriet

Bedrijfsnieuws

AGCO ziet omzet stijgen in eerste halfjaar

AGCO, het moederbedrijf van onder meer Fendt en Valtra, heeft in de eerste zes maanden van 2016 een omzet van 1,9 miljard euro geboekt. Dat is in vergelijking met dezelfde periode in 2015 ruim 3 procent meer.

Hoewel de omzetcijfers er over het algemeen goed uitzien, zien de resultaten er in de grote verkoopgebieden van AGCO er niet heel goed uit. Zo daalde de netto-omzet in Noord-Amerika met 10,8 procent in de eerste zes maanden van dit jaar. In Zuid-Amerika daalde de netto-omzet met 17,5 procent. Met name in Brazilië is de markt volgens het concern momenteel niet gunstig. Dat werd in het eerste halfjaar lichtelijk gecompenseerd met de goede resultaten in Argentinië.

EAME

In Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EAME) steeg de netto-omzet met 4,4 procent. Met name de hogere omzet in Frankrijk en de Scandinavische landen hebben daar aan bijgedragen. In Duitsland en het Afrikaanse continent ziet AGCO de omzet dalen.

Azië

AGCO doet goede zaken in Azië en de Pacific. Daar steeg de netto-omzet met 23 procent in de eerste zes maanden van 2016. Vooral de gunstige omstandigheden in China zijn daar de oorzaak van.