Favoriet

Beurs

ATH2016: Veenhuis Nutriflow wint Bronzen Sikkel

Veenhuis Machines heeft tijdens Agrotechniek Holland de Bronzen Sikkel gewonnen. Het bedrijf kreeg deze innovatieprijs voor de Nutriflow. Een precisiebemestingssysteem voor vloeibare organische mest.

Veenhuis Machines heeft tijdens AgroTechniek Holland de Bronzen Sikkel gewonnen. Het bedrijf kreeg deze innovatieprijs voor de Nutriflow. Een precisiebemestingssysteem voor vloeibare organische mest.

Het systeem maakt het mogelijk om mest optimaal te benutten omdat fosfaat en stikstof tegelijkertijd in optimale verhoudingen toegediend kunnen worden. Veenhuis directer Walter Veenhuis ontving de Bronzen Sikkel uit handen van oud-minister Cees Veerman, die net de landbouwbeurs had geopend.

Schuitemaker Innovado

De jury van de Bronzen Sikkel die bestond uit mechanisatiejournalisten van de Nederlandse landbouwvakbladen kende de tweede prijs toe aan de Schuitemaker Innovado en dan vooral de tweede versie van dit automatische voersysteem. Het apparaat haalt autonoom het voer uit de kuil en brengt het voor het voerhek in de stal.

Duport Nutrishot

De derde prijs gaat naar Duport. Het bedrijf toont tijdens Agrotechniek Holland de Nutrishot precisiebemester. Deze machine dient vloeibare meststoffen in de rij toe van gewassen als mais of suikerbieten.