Favoriet

Bedrijfsnieuws

Jehannes Bottema commercieel directeur Spinder

Sinds 1 juli 2016 is Jehannes Bottema commercieel directeur van stalinrichter Spinder. Hij werkte 23 jaar bij Delaval.

Vanaf 2013 was Bottema Delaval’s marketingmanager wereldwijd. Daarvoor was hij onder meer marketingmanager Benelux, directeur koeling van de fabriek in Groningen die in zijn ambtstijd sloot, en ook vier jaar lang verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de VMS. Bottema werkte de laatste jaren veel vanuit Delaval’s thuisland Zweden.

Van Delaval naar Spinder

De 55-jarige Bottema zal in 2017 ook medeaandeelhouder worden van Spinder. Zijn eerste opdrachten binnen het bedrijf is merkversterking in binnen- en buitenland en exportbevordering. “Spinder heeft als bedrijf een zeer goede basis gelegd, verdere groei moet ook zeker uit de export komen.” Aldus Bottema.

Het nog beter maken van een gezond bedrijf en het zelfstandige ondernemerschap noemt Bottema noemt als persoonlijke argumenten. Ook het extern werken, in plaats van vooral binnen een organisatie, ziet hij als een plus. Bottema laat weten Delaval op een goede manier te hebben verlaten.

Hubèr Timmermans is en blijft algemeen directeur en aandeelhouder van Spinder. Het bedrijf verhuist dit jaar vanuit Harkema naar een nieuw pand in Drachten.