Favoriet

Bedrijfsnieuws

Getouwtrek om Samasz importeurschap

Er is onenigheid over het Nederlandse importeurschap van het Poolse Samasz. Huidig importeur Van Gemeren uit Numansdorp is het niet eens met de overgang van het importeurschap naar Harvest4you, het bedrijf waar Johan Jans nauw bij betrokken is. Saillant detail: Jans is jarenlang de compagnon van Johan van Gemeren geweest.

Harvest4you meldt deze week dat het het importeurschap van Samasz heeft verworven. Johan Jans zegt desgevraagd dat het Poolse bedrijf op 10 november jongstleden de import van de machines heeft toegekend aan Harvest4you.

‘Nog niet rond’

Van Gemeren zegt op zijn beurt dat het nog niet rond is en hij meldt het absoluut niet eens te zijn met de overgang van het merk naar Harvest4you. Johan van Gemeren: “We hebben er jarenlang geld in gestoken. Het kan niet zo zijn dat het nu met Jans mee kan naar zijn bedrijf. Dat accepteer ik niet.”

Samasz

Update 22-11: Salesmanager Grzegorz Biedrzycki van Samasz bevestigt: “Als gevolg van een aantal veranderingen en feiten hebben wij inderdaad het importeurschap van Samasz toegekend aan Harvest4You. Daar is Johan Jans verantwoordelijk voor de Nederlandse markt.” Welke feiten Biedrzycki bedoeld wil hij niet zeggen.