Favoriet

Bedrijfsnieuws

SDF rond eerste fase Treviglio renovatie af

Trekkerbouwer Same Deutz-Fahr (SDF) heeft de eerste fase van de renovatie van zijn fabriek in het Italiaanse Treviglio afgerond. In totaal zal de renovatie nog twee jaar in beslag nemen. Uiteindelijk kost de aanpassing van de fabriek 22 miljoen euro.

Eind januari waren zowel de nieuwe assemblagelijn als de verfstraat klaar. SDF verving de lopende band door autonome platformen. Op deze zelfrijdende werkbanken worden de trekkers samengebouwd. Ze worden voortbewogen door een magnetische veld dat door twee ingegraven kabels wordt gemaakt. Het systeem maakt het mogelijk om routes snel aan te passen en uit te breiden.

Verfstraat

Daarnaast zijn er twee nieuwe werkstations geplaatst waar de transmissie, motor en vooras aan elkaar worden gekoppeld. De verfstraat staat nu verder van de productielijn waardoor die langer kon worden.

100 trekkers

SDF verwacht de renovatie van de fabriek in Treviglio in september 2018 af te ronden. Hij heeft dan tweee identieke assemblage lijnen, zodat er per ploeg 100 trekker gebouwd kunnen worden.