Favoriet

Bedrijfsnieuws

Husqvarna Group verkoopt 1 miljoen robotmaaiers

In 1995 introduceerde de Husqvarna Group haar eerste robotmaaier. Ruim 20 jaar later heeft de machinefabrikant 1 miljoen maaiers verkocht.

In 1995 introduceerde de Husqvarna Group haar eerste robotmaaier. Ruim 20 jaar later heeft de machinefabrikant 1 miljoen maaiers verkocht.

Volgens Kai Wärn, CEO en president van de Husqvarna Group, is het logisch dat de Husqvarna Group marktleider op het gebied van robotmaaiers is. “Wij bouwen al meer dan 20 jaar robotmaaiers en zijn marktleider omdat de concurrenten nog vrij nieuw zijn op dit gebied. We zien dat in veel landen de markt voor robotmaaiers nog steeds klein is, terwijl anderen sterk zijn gegroeid, wat betekent dat er nog grote groeimogelijkheden zijn. Het doel is om onze leiderspositie te behouden door de meest betrouwbare, veilige en efficiënte producten en oplossingen te bieden”, aldus Kai Wärn.

De Husqvarna Group verkoopt robotmaaiers onder vier merknamen: Husqvarna, Gardena, McCulloch en Flymo. Alle robot worden ontworpen in Zweden. De productie vindt op meerdere locaties in Europa plaats.