Favoriet

Bedrijfsnieuws

Fendt zet voet op Afrikaanse bodem

Trekkerbouwer Fendt heeft voor het eerst voet gezet op Afrikaanse bodem. Op de Nampo Harvest Day in het Zuid-Afrikaanse Bothaville werden trekkers uit de 200-, 700-, 900 en 1000-serie geïntroduceerd.

De gang naar Afrika maakt deel uit van de zogeheten Fendt 2020 strategie, wat weer onderdeel is van de wereldwijde groeistrategie van moederbedrijf AGCO. Het bedrijf wil wereldwijd een groter marktaandeel. Het doel van Fendt is in 2020 een productieverhoging te behalen. In plaats van 15.000 trekkers moeten er over drie jaar 20.000 exemplaren per jaar van de band rollen.

De Afrikaanse verkooppartner van Fendt is BHNW Holdings. Dat is een samenwerking tussen het Zuid-Afrikaanse Barloworld en het Duitse BayWa AG. BayWa is dealer van Fendt, Barloworld is al meer dan 100 jaar actief met machines voor het Zuid-Afrikaanse grondverzet. Het bedrijf heeft 400 werknemers en gaat met 10 vestigingen en een netwerk van 40 verkooppartners de groene trekkers aan de man proberen te brengen. (Foto: Agriland.ie)