Favoriet

Bedrijfsnieuws

John Deere-dealers mogen Kramer verkopen

Kramer, de Duitse fabrikant van verreikers en knikladers met fuseebesturing, is met John Deere een zogenoemde ‘strategische alliantie’ overeengekomen. Volgens het persbericht betekent dit dat John Deere de shovels en verreikers zal aanbevelen bij de John Deere-dealers. John Deere heeft de betreffende producten immers niet in het gamma.

De overeenkomst heeft in eerste instantie betrekking op de dealers in de EU, later zullen dealers in Noord-Afrika, het Midden Oosten en de CIS-landen (onder meer Rusland en Kazachstan) dezelfde aanbeveling krijgen. Er zijn nog wel autoriteiten die moeten instemmen met de samenwerking.

Kramer en Claas

Eind 2017 eindigt een samenwerking tussen Kramer en Claas. De Claas Scorpion-verreikers werden door Kramer gebouwd en zijn technisch in basis gelijk aan de geel gekleurde Kramer-verreikers. Qua uitvoeringen en opties verschillen de Scorpions van de Kramer-verreikers. Claas richt zich met de Scorpion immers op de agrarische wereld waar verreikers meer doen dan enkel pellets of gestort materiaal verplaatsen. Zodoende zijn de verreikers voor de agrarische wereld luxer en completer.

Via John Deere-dealers

Kramer gaf onlangs aan de verkoop van de agri-verreikers in eigen hand te nemen nadat de samenwerking verloopt. Net als de Kramer-shovels, krijgen ook de Kramer-verreikers voor agrarische toepassing de groene kleur. De John Deere-dealers gaan mogelijk dus een belangrijke rol innemen bij de verkoop van de Kramer-verreikers.

Claas en Liebherr

Claas gaat met ingang van 2018 een nieuwe samenwerking aan met Liebherr om ook in de toekomst verreikers te blijven leveren. Verhalen in de wandelgangen duiden erop dat Claas op Agritechnica in november nieuwe verreikers zal laten zien. Liebherr heeft vier verreikers in het gamma en zou het uitbreiden. De samenwerking tussen Claas en Kramer zou zijn verbroken omdat beide hun identiteit duidelijker willen neerzetten.