Favoriet

Personalia

Karel Decramer verlaat Dewulf

Karel Decramer is tot eind oktober verkoopdirecteur bij Dewulf, de Belgische fabrikant van vooral rooiers en in 2014 Miedema overnam. Daarna verlaat Decramer de directie. Dewulf zal op zoek gaan naar een nieuwe verkoopdirecteur.

Karel Decramer is één van de drie broers in de derde familiegeneratie van de Dewulf-directie. Toen Rika Dewulf, Decramer’s moeder, die haar achternaam voor het altaar veranderde in Decramer, de leiding bij Dewulf nam, veranderde de naam van de familie achter het bedrijf.

Drie broers

Naast de broers Karel, Willem en Hendrik Decramer, is ook zwager Thomas Decan onderdeel van de directie. De huidige CEO is echter René Boeijenga. Hij is dat sinds de overname van Miedema in 2014 en was voor die tijd directeur van Miedema. Ook Guido Mangnus trad toen toe als marketingdirecteur, een taak die Karel Decramer tot die tijd combineerde met zijn verkoopactiviteiten. Mangnus was tot die tijd verantwoordelijk voor de wereldwijde marketing bij Miedema.

Aandeelhouder

Karel Decramer zit sinds 2001 op deze functie. Hij is echter niet alleen onderdeel van de directie, maar ook nog aandeelhouder en dat blijft hij. Volledig afscheid neemt hij dus niet. Volgens de berichtgeving vind hij het na 16 jaar tijd voor een nieuwe uitdaging. Mangnus en Boeijenga behielden bij de overname van Miedema door Dewulf een minderheidsaandeel in het nieuwe bedrijf.