Favoriet

Bedrijfsnieuws

RosierGreidanus importeur Malone

Mechanisatiebedrijf RosierGreidanus uit Winsum (Fr) gaat machines van de Ierse fabrikant Malone importeren. De importeur van onder andere Zunhammer-mesttanken start met de import van de opraapwagens en weidebloters. Zodra de producten aanslaan volgen de rest van de hooibouwlijn van Malon

e.

“De opraapwagens kenmerken zich door hun degelijke bouw”, aldus Wietze Rosier van RosierGreidanus. “De machines worden getest onder zware Ierse omstandigheden met slechts twee snedes per jaar en lang en nat gras.” De snijinrichting is zwaarder gebouwd en kenmerkt zich door dikkere messen. Ook de bodemketting is verzwaard en komt overeen met die van een vaste-meststrooier. RosierGreidanus krijgt een nieuw type wagen welke bij boeren en loonwerkers gedemonstreerd kan worden.  Eind augustus komt de eerste machine naar Nederland. Volgens de importeur zal de prijs van de wagens lager liggen dan die van de gerenommeerde merken. De wagens zijn verkrijgbaar met een inhoud van 35 tot 62 kuub los gestort gras. De grootste is voorzien van 40 messen.

Malone

Malone is een Ierse fabrikant en bestaat sinds 1999. Het bouwt naast opraapwagens ook weidebloters, maaiers en schudders. Een hark ligt in het verschiet en staat gepland voor 2019.