Favoriet

Bedrijfsnieuws

Deutz AG investeert in elektrisch

Motorenfabrikant Deutz AG investeert 100 miljoen euro in de zogeheten E-Deutz strategie. Onderdeel van die investering is de overname van Torqeedo, het bedrijf dat gespecialiseerd in elektrische mobiliteit op het water.

Deutz AG is per 1 oktober 2017 volledig eigenaar van Torqeedo. Daarmee haalt de motorenfabrikant de nodige kennis in huis voor het ontwikkelen van elektrische motoren. Torqeedo maakt elektrische aandrijflijnen in het vermogensbereik van 0,5 tot 100 kW (1 tot 136 pk).  Als onderdeel van de E-Deutz-strategie wil Deutz AG in de toekomst hybride en volledig elektrische aandrijflijnen ontwikkelen en produceren voor off-road toepassingen. De overname van Torqeedo moet het proces versnellen.

Torqeedo, opgericht in 2006, is een relatief jong bedrijf. In het afgelopen jaar haalde het bedrijf een omzet van 25 miljoen euro. Dat betekende een stijging van veertig procent in vergelijking met het jaar ervoor. Bij Torqeedo werken 130 mensen. Het bedrijf heeft vestigingen het Duitse Gilching, het Amerikaanse Crystal Lake en in Bangkok.