Favoriet

Bedrijfsnieuws

Ontwikkelaars kunststof stalvloeren werken samen

In de Koeientuin, de stal van familie Bomers uit Groenlo, werd door serrestalbouwer ID Agro een kunststof stalvloer gelegd die urine direct afvoert en waarop een brede BEteBE-mestrobot de vaste mest verzamelt en afstort.

In de Koeientuin, de stal van familie Bomers uit Groenlo, werd door serrestalbouwer ID Agro kunststof stalvloer gelegd die urine direct afvoert en waarop een brede BEteBE-mestrobot de vaste mest verzamelt en afstort.

Ondertussen werd ook de High Welfare Floor ontwikkeld, die lag in de opfokstal van Jacob Noord in Zeijen. Hiervoor ontwikkelde JOZ een robot. Ten Cate en Drain Products leverde het vloermateriaal.

Handen ineen

Naast in de Koeientuin ligt er inmiddels een kunststof vrijloopbodem in de stallen van Dairy Campus en in de stal van familie Vlaming op Texel. Om de kunststofvloeren sneller praktijkrijp te krijgen hebben de partijen erachter eind vorig jaar de handen ineen geslagen. De door te ontwikkelen vloer krijgt de naam High Welfare Floor. ID Agro uit Lemelerveld is opgeworpen als het centrale aanspreekpunt.