Favoriet

Bedrijfsnieuws

Indiase TAFE koopt Servische IMT

De Indiase trekkerbouwer Tafe heeft de Servische fabrikant IMT overgenomen. De overname kost Tafe 45 miljoen Indiase Roepies, dat is net iets meer dan een half miljoen euro.

De Indiase trekkerbouwer TAFE heeft de Servische fabrikant IMT overgenomen. De overname kost TAFE 45 miljoen Indiase Roepies. Dat is net iets meer dan een half miljoen euro.

Een koopje voor de Indiase gigant, die als enige bedrijf in een veiling een bod uitbracht op het Servische bedrijf. IMT is gevestigd in Belgrado en ging in 2015 failliet. Nu komt het dus in handen van de derde grootste trekkerfabrikant van de wereld.

150.000 trekkers

TAFE maakt trekkers tot 100 pk en verkoopt die onder verschillende merknamen zoals Massey Ferguson, TAFE en Eicher. Daarvan worden er meer dan 150.000 exemplaren verkocht. IMT bouwt trekkers met vermogens van 35 tot 210 pk. De trekkers van Servische komaf zijn met name populair in Oost-Europa, Noord-Afrika en in de Balkan.

Amalgamations Groep

TAFE, een afkorting van Tractors and Farm Equipment Limited, is onderdeel van de Amalgamations Groep dat behalve TAFE ook 43 andere bedrijven bezit. De Groep behaalt een jaarlijkse omzet van 2,5 miljard dollar.