Favoriet

Algemeen

Zetor Forterra bestaat 20 jaar

De Tsjechische machinefabrikant Zetor viert feest, want de Forterra bestaat twintig jaar. Sinds 1998 zijn er ongeveer 21.500 Forterra’s verkocht in 55 landen.

De Tsjechische machinefabrikant Zetor viert feest, want de Forterra bestaat twintig jaar. Sinds 1998 zijn er ongeveer 21.500 Forterra’s verkocht in 55 landen.

De typenaam bestaat uit de woorden For en Terra (terrein). Hiermee wil de fabrikant zeggen dat de trekkers robuust zijn en alle terreinen aan kunnen. De trekkers zijn gebaseerd op de Unified Series III. Oorspronkelijk had de Forterra een stalen motorkap, maar deze werd in 2000 vervangen voor een kunststof variant.

Nieuwe transmissie

Begin dit jaar werden al de nieuwe Forterra CL en HSX geïntroduceerd. Dit najaar komt daar de HD nog bij. De nieuwe modellen zijn voorzien van de Eco 40-transmissie. Dankzij deze transmissie kan de trekker maximaal 40 km/h uur rijden bij 1.750 motortoeren. Volgens de fabrikant levert dit een forse brandstofbesparing op. Verder kregen de nieuwe modellen een nieuw dashboard en is de luchtdruk in de cabine hoger, waardoor stofdeeltjes minder snel in de cabine komen. De HSX kan voorzien worden van een geveerde vooras.