Favoriet

Bedrijfsnieuws

Stemmingswisseling in mechanisatiesector

De stemming in de Europese mechanisatiesector is minder positief dan in de afgelopen maanden. Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA.

De toekomstverwachting is wat voorzichtiger geworden.De orders van buiten Europa, maar ook die van binnen de Europese grens, lopen terug. Het momentum is voorbij, aldus de CEMA.

Europese fabrikanten hebben een ordervoorraad dat gelijk staat aan een productie van ruim drie manden. Dat is, zo blijkt uit voorgaande Barometers, nog vrij goed. Desalniettemin verwacht een derde van de fabrikanten in het komende half jaar een stijging in de ordertake.

Omzetstijging

De huidige stemming in de mechanisatiesector mag dan wat tegenvallen, fabrikanten verwachten toch een omzetstijging. Tegenstrijdig is het gegeven dat een groot deel van de fabrikanten niet al te optimistisch is over de te verwachten groei. Volgens de Business Barometer hebben de Europese fabrikanten het hoogtepunt van 2018 al achter de rug.

Acht procent van de fabrikanten vindt de huidige gang van zaken zeer ongunstig. 46 procent is wat minder negatief en bestempeld de handel als ongunstig. 38 procent geeft aan best tevreden te zijn en bij 8 procent van de fabrikanten kan het, naar eigen zeggen, niet beter.