Favoriet

Bedrijfsnieuws

Kamps de Wild bouwt nieuw in Zevenaar

Kamps de Wild bouwt in Zevenaar een nieuw bedrijfspand. Dat maakte directeur Dick Melessen vanmiddag bekend. Het nieuwe pand komt op de plek van het gebouw waarin momenteel het kantoor en de showroom gehuisvest zijn.

Kamps de Wild, bekend van de merken Claas, Amazone en Kaweco, bouwt in Zevenaar een nieuw bedrijfspand. Dat maakte directeur Dick Melessen vanmiddag bekend. Het nieuwe pand komt op de plek van het gebouw waarin momenteel het kantoor en de showroom gehuisvest zijn. Als alles volgens planning loopt dan wordt op 1 augustus begonnen met de sloop van het pand aan de Edisonstraat. Een deel van het gebouw blijft behouden. Het voorste deel, het dichtst bij de A18, wordt gesloopt. De totale bedrijfsoppervlakte van Kamps de Wild is ongeveer drie hectare. Het oude pand achter op het terrein is verkocht. De opbrengst van de verkoop wordt in de nieuwbouw gestoken. De bedrijfsoppervlakte van Kamps de Wild wordt gereduceerd tot 1,3 hectare. Die reductie kan tot stand komen omdat steeds meer machines rechtstreeks naar de dealers worden gebracht en er dus geen ruimte voor opslag meer nodig is.
De voorraad in het oude pand van Kamps de Wild.

Het deel van het pand dat behouden blijft, wordt compleet opgeknapt en wordt aan de buitenkant met hetzelfde materiaal bekleed als het nieuwe gedeelte. In het nieuwe pand komen kantoren en wordt er een scholingsruimte van 180 en een praktijkgedeelte van 250 vierkante meter ingericht.

Zonnepanelen

Het doel van Kamps de Wild is, deels ingegeven door moederbedrijf Reesink in Apeldoorn, een CO2-neutraal te worden. Dat betekent onder meer dat er zonnepanelen op het dak worden geïnstalleerd. Met het ontwerp van de nieuwbouw heeft Kamps de Wild rekening gehouden met de verplaatsing van de afrit van de A12. Die wordt in de nabije toekomst verplaatst in verband met de komst van een grote outlet. De huidige afrit Zevenaar verdwijnt en dus wordt de route die naar Kamps de Wild leidt anders. De verwachting is dat het nieuwe pand in het tweede kwartaal van 2019 wordt opgeleverd.
Directeur Dick Melessen legt de nieuwbouwplannen uit.