Favoriet

Bedrijfsnieuws

Flinke schade bij Vermeer door tornado

De Vermeer fabriek in Pella, Iowa, is op donderdagmiddag 19 juli geraakt door een tornado. In Iowa bouwt de fabrikant onder meer balenpersen, harken en maaiers.

De Vermeer-fabriek in Pella, Iowa, is op donderdagmiddag 19 juli geraakt door een tornado. In Iowa bouwt de fabrikant onder meer balenpersen, harken en maaiers. Naast de werknemers waren er ook meer dan 400 mensen aanwezig voor de viering van het 70-jarig bestaan van het bedrijf. Dankzij het tornado-waarschuwingsalarm konden de werknemers en bezoekers op tijd naar de schuilkelders op het terrein. Er moesten 7 mensen met lichte verwondingen naar het ziekenhuis, maar ze konden nog dezelfde dag naar huis.

Schade aan het bedrijf

De schade is aanzienlijk. Het hoofdkantoor, fabriekshallen 1, 2 en 3, de onderdelendistributie, het Global Paviljoen en het Noord-Amerikaanse hoofdkwartier van Lely, dat ook op het terrein huisvest, raakten beschadigd. Bij fabriek 4, hal 7 en de testlocatie moet de schade nog worden vastgesteld. Fabriek 5 en 6 zijn ook flink beschadigd. Er wordt bekeken hoe en waar de productie kan worden voortgezet.