Favoriet

Bedrijfsnieuws

Ex-Agco-topman nieuwe baas CNH Industrial

Tot 2012 was Hubertus Mühlhäuser nog senior vide president en general manager van het Amerikaanse Agco. Nu wordt hij de topman van CNH Industrial, het moederbedrijf van Case IH en New Holland.

Vanaf 17 september zal Mühlhäuser (1969) CNH leiden. Hij volgt Richard Tobin op die eerder dit jaar CNH Industrial verliet. Naast trekkermerken Case IH, New Holland en Steyr, maakt ook vrachtwagenfabrikant Iveco en motorenbouwer FPT onderdeel uit van CNH Industrial.

Mühlhäuser, geboren in Duitsland, ging in 2005 voor Agco werken, waar hij verandering moest brengen in het bedrijf. Hij werd verantwoordelijk voor de motorentak van het bedrijf en later voor de verkopen in Oost-Europa, Azië en uiteindelijk ook Europa, Afrika en het midden-Oosten. In 2012 verliet Mühlhäuser Agco om het familie bedrijf te leiden. Een bedrijf dat machines voor het maken van tunnels bouwt. In 2015 verlaat Mühlhäuser het bedrijf weer en wordt CEO van Manitowoc Foodservice, een leverancier van ondermeer professionele keukeninrichting. het bedrijf draagt ondertussen de naam Welbilt.